Geschiedenis van het koor

De juiste stichtingsdatum van het koor is niet gekend.
Op 16 september 1984 celebreerde Mgr. Van den Berghe, bisschop van Antwerpen, de hoogmis in onze parochiekerk ter gelegenheid van 1010 jaar Noorderwijk. Enige weken voordien werd hiervoor een gelegenheidskoor gevormd dat later „het Gregoriaans koor“ werd genoemd. In 1986, op de eerste zondag van oktober kreeg het de naam „Canta Libre“.
Canta Libre trad, in de voorbije tweeëndertig jaar, naar buiten met een jaarlijkse driekoningentocht, het opluisteren van misvieringen, kooravonden, ontbijtbuffetconcerten, eindjaarsconcerten, binnen- en buitenlandse optredens en koorverbroederingen. 
In 1997 maakte het koor een reis naar Praag om mee te doen aan een concours in het teken van „advents- en kerstliederen“ waaraan 26 internationale koren deelnamen. Canta Libre kaapte als laureaat daar de hoofdprijs weg terwijl onze toenmalige dirigent, Wim Thijs, werd verkozen tot de beste van dat concours.
Bijzondere bekendheid kreeg Canta Libre met de onvergetelijke koormusicals „ Sneeuwwitje“, „Planetenalp“ en "Tafeltje dek je ", die gedurende weken voor volledig uitverkochte zalen werden opgevoerd. 
2011 werd voor Canta Libre heel bijzonder door de prachtige musical-uitvoeringen van Charles Dickens-verhalen "Oliver" en "Scrooge" in samenwerking met acteur Erik Goris.

De laatste jaren kent Canta Libre en hechte samenwerking met het Davidsfonds. Culturele evenementen krijgen hierdoor vaak een muzikale toets.
Sinds het bestaan van het koor heeft Canta Libre steeds beroep kunnen doen op uitstekende dirigenten :

Wim Thijs, Erik Vinken, Sander Hendrickx, Denis Olaerts gingen Sigrid Van Beylen voor .
Sigrid nam sinds juni 2016 het dirigeerstokje in handen.
Canta Libre nodigt u uit om mee te komen repeteren ’s woensdags want Canta Libre betekent „zing vrijuit“ en ook „voel je vrij om mee te zingen“.
Sigrid Van Beylen leidt ons koor met een zachte maar toch kordate hand.
Kwaliteit staat hoog in ons vaandel maar ’t zingen bij ons koor blijft in de eerste plaats een stuk plezier.