De Geschiedenis van 't koor.

De juiste stichtingsdatum van het koor is niet gekend.
Op 16 september 1984 celebreerde Mgr. Van den Berghe, bisschop van Antwerpen, de hoogmis in onze parochiekerk ter gelegenheid van 1010 jaar Noorderwijk. Enige weken voordien werd hiervoor een gelegenheidskoor gevormd dat later “het Gregoriaans koor” werd genoemd. In 1986, op de eerste zondag van oktober kreeg het de naam “Canta Libre”.

Canta Libre trad, in de voorbije twintig jaar, naar buiten met een jaarlijkse driekoningentocht, het opluisteren van misvieringen, kooravonden, ontbijtbuffetconcerten, een jaarlijks eindjaarsconcert, binnen- en buitenlandse optredens en koorverbroederingen.
In 1997 maakte het koor een reis naar Praag om mee te doen aan een concours in het teken van “advents- en kerstliederen” waaraan 26 internationale koren deelnamen. Canta Libre kaapte als laureaat daar de hoofdprijs weg terwijl onze toenmalige dirigent, Wim Thijs, werd verkozen tot de beste van dat concours.
Bijzondere bekendheid kreeg Canta Libre met de onvergetelijke koormusicals “ Sneeuwwitje”, “Planetenalp” en "Tafeltje dek je ", die gedurende weken voor volledig uitverkochte zalen werden opgevoerd.

Sinds december 1999 werd ons koor gedirigeerd door Erik Vinken en sinds enkele maanden werd het dirigeerstokje overgenomen door een jonge Genkenaar, Denis Olaerts.